17.3.07

Verslag muziekquiz




Gisterenavond ging in onze school de eerste muziekquiz door. We hadden gezwoegd en gezweet de laatste week, om de quiz klaar te krijgen. Blijkbaar werken studenten instrumentenbouw best zo: er is geen haast bij, tot de deadline er bijna is! Vragen zoeken, de quiz zelf in digitale vorm aanpassen en nog eens aanpassen, geluidsinstallatie regelen, de live-muziek instuderen... alles viel gisterenavond mooi op z'n plooi!
De opkomst was zeer goed, er waren 21 ploegen van ongeveer 6 deelnemers. De avond is gesmeerd verlopen, zonder al te veel fouten in presentatie en jureren, en de eerste reacties waren lovend.
Was de quiz niet te moeilijk? Wel, de gemiddelde scores lagen per ronde toch op 6/10. De ploegen die aanwezig waren, waren vaak geen quiz gewend maar eerder uit sympathie komen opdagen. Enkel de professionele quizzers haalden een score van 100/130! Er werd zelfs gezegd: "we wisten niet alles, maar nu hebben we toch wat bijgeleerd!"
Grote ogen ook voor de live-muziek: dit had blijkbaar nooit iemand eerder op een quiz gezien. Met een basis aan technisch materiaal wisten zij toch de zaal in te pakken. Gelukkig telt onze opleiding dan ook enkele heel goede muzikanten.
We hebben dat goed gedaan, zeggen wij zelf. Met veel dank aan iedereen op school die ons logistiek gesteund heeft (Karl, José, Johan, Marc...), onze leerkrachten in de jury en natuurlijk Annelies om ons te begeleiden in de organisatie!
De totale opbrengst van de avond gaat integraal naar de studiereis van het 6e en 7e jaar; de gitaarbouwers gaan naar Valencia en de vioolbouwers naar de omgeving van Cremona. De leerlingen van het 5e jaar zetten hun deel opzij voor komende projecten.
Bedankt dus aan iedereen die zijn duit in het zakje deed, proficiat aan de winnaars en hou onze agenda in de gaten voor komende activiteiten van ILSA!